21/9 -27/9 "ΘΥΜΕΛΗ" 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 -  ΚΥΡΙΑΚΗ  27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015   ΏΡΑ 21:00

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ παρουσίασαν την "1η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων "Θυμέλη".

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα 21.9 «ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ» του Φεντώ -Από την Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του Δ. Ωραιοκάστρου. Σκηνοθεσία-Θεατρική Διδασκαλία: Νέλλυ Δελή

Τρίτη 22.9 «Η ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΤΟΥ ΛΟΡΚΑ» Από την Θεατρική Ομάδα «Καλλίστη». Σκηνοθεσία και Γενική Επιμέλεια :Μαριάνα Αλεξανδρή

Τετάρτη 23.9 «ΤΡΩΑΔΕΣ» του Ευριπίδη, Από την Θεατρική Ομάδα του Κολλεγίου Αριστοτέλειο.

Πέμπτη 24.9 «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη, Από την Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην». Επιμέλεια Παράστασης :Γιώτα Αλεξοπούλου.

Παρασκευή 25.9 «ΤΣΑΝΑΒΑΡ ΣΑ ΛΑΧΑΝΑ» Από τον Ποντιακό Σύλλογο Καλλιθέας- Συκεών Θες/νίκης (Ακυρώθηκε δυστυχώς η παράσταση λόγω ασθενείας του πρωταγωνιστή).

Σάββατο 26.9 «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» του Σαίξπηρ Από την Θεατρική Ομάδα Studio Ergon. Σκηνοθεσία-Διασκευή: Μόνικα Αιβάζογλου.

Κυριακή 27.9 «ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΛΑ» της Μπεντίλλα Από την Θεατρ.Ομ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας. Σκηνοθεσία: Χαρά Αργυρούδη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

"Η αφετηρία και η βάση του θεάτρου είναι η ποίηση και η μαγεία. Αν λείψουν αυτά, δεν υπάρχει θέατρο" .Κάρολος Κουν
Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εβδομάδα θεάτρου "ΘΥΜΕΛΗ" στον Αλέξανδρο. Οι 1500 και πλέον θεατές καταχειροκρότησαν 6 πολύ ξεχωριστές παραστάσεις γεμάτες από την ποίηση και την μαγεία του θεάτρου, γεμάτες από την ποίηση και την μαγεία της ζωής μας.
Οι θεατρικές αυτές ομάδες μας έδωσαν "καλό" θέατρο και το καλό θέατρο είναι οι δυνατές στιγμές του, είναι οι σιωπές του, είναι το γέλιο που τράνταξε την αίθουσα, είναι όσα μας άγγιξαν, μας συγκίνησαν, όσα ειπώθηκαν ή όσα ακόμα υπονοούνται.
Οι παραστάσεις αυτές θα μείνουν ζωντανές μέσα μας να στριφογυρίζουν για καιρό, να μας "γοητεύουν" ή να μας "βασανίζουν" με τις σκέψεις που μας φύτεψαν.
Όλοι οι άνθρωποι του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που εργαστήκαμε ώστε να πραγματοποιηθεί η Θυμέλη, ευχαριστούμε από καρδιάς τις θεατρικές ομάδες αλλά και το κοινό που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 1

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

"Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ"